Hello everyone..!! Welcome to my DIARIES bloggers..!! ~

Monday, 24 December 2012

AKU YANG TERSAKITI ;(

http://www.youtube.com/watch?v=3_UH0JXoS9I


Pernahkah kau merasa jarak antara kita
Kini semakin terasa setelah kau kenal dia
Aku tiada percaya teganya kau putuskan
Indahnya cinta kita yang tak ingin ku akhiri
Kau pergi tinggalkanku
Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia

Memang takkan mudah bagiku tuk lupakan segalanya
Aku pergi untuk dia
Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia
(walau tak bersama dia)
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia

Friday, 23 November 2012

Lawak..!!! :D



Di sekolah , Amin terkenal sebagai seorang murid yg bodoh. satu hari , guru kelasnya ingin menguji Amin .
Guru: 1+1 brape Amin ?

Amin: Err er, saya lupalah cikgu. Tapi, semalam saya dah hafal .

Guru: Balik ni cari jwpn, besok saya nak dengar.

Selepas pulang dari sekolah , orang pertama yg dijumpainya adalah adiknya . Lalu, Amin pun bertanya..

Amin: Adik, 1+1 bape?

Adik: Apela, itu pun tak tahu, bodoh betul !

Amin: (sambil mengeraskan suarnya)1+1 bape ?

Adik: Manelar aku taw BODOHH!!

Amin kemudiannya bertanya kepada abgnya . Oleh kerana abgnya sedang menonton bola sepak , dia tak mendengar pertanyaan Amin .

Amin: Abg ,1+1 bape ?

Abg: Ronaldo ,Ronaldo !!

Amin bertanya pula pada kakaknya . Malang sungguh , kakaknya juga tak mendengar pertanyaan Amin kerana sibuk main game .

Amin: Kakak,1+1 bape ?

Kakak: Lets go . Camon bebeh !

Amin cuba bertanya pada ayahnya .

Amin: Ayah , 1+1 bape ?

Ayah: Sebat bontot .

Rupa-rupanya , ayahnya sedang bermimpi . Akhirnya , Amin bertanya pada neneknya yang baru habis berdoa .

Amin: Nenek 1+1 bape ?

Nenek: Alhamdulillah .

Keesokan harinya di sekolah . Guru Amin menagih janjinya .

Guru: Kamu dah dapat jawapannya Amin ?

Amin: (no responds)

Guru: 1+1 bape jawapannya ?

Amin: Apela , itu pun tak tahu , bodoh betul !

Guru: (sambil mengeraskan suaranya) 1+1 bape ?

Amin: Manela aku taw BODOHH !!

Guru: (terkejut n marah) Sape ajar kamu ni ?

Amin: Ronaldo ,Ronaldo !!

Guru: Kamu cakap bebaik sket , nanti saya hantar kat guru besar baru taw !!

Amin: Lets go . Camon bebeh !!

Guru Amin pun membawanya berjumpa guru besar . Guru besar mula menyoal Amin .

Guru besar: Apa kamu buat kat cikgu kamu nih ?

Amin: Sebat bontot .

Guru besar: Kamu digantung sekolah selama seminggu .

Amin: Alhamdulillah ..


p/s: Hahaha..kelakar kan..juz want to share..hehe :P

Monday, 19 November 2012

Nike Mercurial Vapor VIII :)


Hello bloggerz..!

Kali nie syah nak "show-off" sket tentang kasut futsal syah yang bru nie..hehe :P


Tadaaa..!! BLACK and PINK..!!  :D

Act, dah lme nak beli kasut nie cuma financial position syah nie yang x begitu baik..sbb ue x dapat nak beli..but now, this shoes is belongs to me..hehe

So,that'z all from me..btw, hope kowg sume bley support team syah in 
Kluang Street Touch Rugby 2012 pd 24/11/12 di Kluang Parade..
**asek keje nak promote jewp aku nie.. >,<**

Thankz for readings key..see you again..daaa~

Sunday, 18 November 2012

GOOD LUCK GUYS..!! :)


Hye bloggers..!!
Assalamualaikum semua :)

Pada 19 November 2012 nie dh start exam for STPM kan..ramai jugak kwn2 syah yg amek STPM nie..hope kowg wat lar yang terbaik ae and capai cita2 kowg ue..hehe :)

Btw syah ade satu doa yg maybe kowg ley amalkan kew dalam minggu2 peperiksaan nie..

Nahh..nie doanya :


Act,doa nie FW syah yg bg mase nak final exam ary ue..so, skung nie syah plak nak bg kat kawan2 syah yg nak exam nie plak..hehe

Yelar..even kita dah study bagai nak gler tp x mohon pada Yang Esa p0wn x bley jgak..kowg suma dh berusaha bersungguh-sungguh kan..so, skung kene lar tawakal pada Allah S.W.T :)

Lastly, syah nak wish kat kawan syah sowg nie Muhammad Isharnuddin bin Muslim supaya wat yang terbaik and jgn sibuk pikir pasal aweks jewp..haha..wish you success bro..! :D

 GOOD LUCK..!! ALL THE BEST..!! 
TO ALL STPM CANDIDATE 2012..!! >,<

Saturday, 17 November 2012

Pray For Gaza..! :'(


Assalamualaikum semua..

Sehingga kini beratus-ratus saudara kita di Gaza telahpun gugur lantaran diganyang peluru Zionis. Kita merasa cukup ‘helpless’ mendengar berita-berita yang sampai. Apa yang boleh kita lakukan?

Kita harus boikot barangan keluaran Israel seperti ini:


Jika kita tidak mampu juga?

Setidak-tidaknya seharusnya kita berdoa untuk keringanan penderitaan saudara-saudara kita serta kemenangan dan kemuliaan Islam. Berikut dinukilkan beberapa doa yang mungkin boleh dipanjatkan di dalam munajat sdr semua di celah-celah keheningan malam sdr bertahajjud, ataupun bila-bila masa sesuai, 
In Sha Allah :'(

Doa:


"Ya Allah! Sesungguhnya hanya Engkau sahaja yang mengetahui betapa dahsyatnya bala bencana yang sedang menimpa saudara-saudara kami di Gaza sekarang. Begitu juga hanya Engkau sahaja yang mengetahui betapa lemah dan cuainya kami. Wahai tuhan kami! Kepada siapakah lagi kami mengadu sedangkan Engkau adalah Tuhan Yang Maha Pemurah Lagi Maha Berkuasa? Kepada siapakah kami memohon pertolongan sedangkan Engkau adalah Tuhan Yang Maha Memberikan Pertolongan? Kepada siapakah kami memohon bantuan sedangkan Engkau adalah Tuhan Yang Maha Memaksakan (kehendakNya)?"


"Wahai Tuhan yang ditanganNya segala kunci kelepasan! Lepaskanlah dan hilangkanlah segala kedukaan yang sedang menimpa saudara-saudara kami itu."


"Wahai Tuhan Yang Maha Mulia, Yang Maha Perkasa, Yang Maha Memaksa, Yang Maha Berkuasa, Yang Maha Menguasai, Tuhan yang tidak boleh ditewaskan oleh sesiapa di langit dan di bumi! Perturunkanlah azab dan seksaMu terhadap Yahudi Freemason dan sesiapa yang membantu mereka terhadap orang-orang Islam."


"Wahai Tuhan yang pada tangannya penguasaan segala urusan! Wahai Tuhan yang merubah segalanya sedangkan dirinya tidak berubah! Sesungguhnya kami amat merindui kemuliaan Islam. Kami memohon kepadaMu kemenangan yang memuliakan Islam dan penganutnya, serta menghinakan kebatilan dan pendokongnya."

Jika kita tidak mampu membantu dalam bntuk harta benda atau wang ringgit, tetapi kita juga boley bantu mereka dengan mangirimkan doa kita kerana doa merupakan senjata yg paling ampuh dalam agama ISLAM.

Sama-sama kita membntu saudara seagama kita agar agama yg suci ini dapat kita selamatkan dripada orang kafir Laknatullah..! Allahuakbar..!


Friday, 16 November 2012

:'(


Assalamualaikum semua..

Hurmm..act,syah xde bnda nak tliz sgt kali nie..
Dalam hidup kita nie mesti kadang2 gembira and berduka kan..?

Bnyak perkara yang ley wat kita berada dalam kedua-dua situasi tue..even kita menolak untuk tidak melalui situasi ini, kita tetap juga harus jalani hidup kita seperti biasa..

Bila kita gembira, kita ketawa dan bila kita berduka, kita menangis. Lumrah kehidupan sentiasa ada perkara yang baik dan buruk yang perlu kita lalui..

So, kali nie syah nak kongsi satu bnda yang bley kita jadikan pendorong apabila kita kehilangan orang yang sgt kita cintai..


hope ayat kat atas nie ley wat kowg berasa lbey lega bila perkara mcm nie berlaku ke atas diri anda.. InsyaAllah :')

That'z all from me..terima kasih coz sudi luangkan mase kat cni..see you again..daa.wslm~

Sunday, 11 November 2012

NICE..!! :')


Hye semua..!

Dh lame x post pape kan coz xde mase lar nak update blog nie..ish3..
Post kali nie p0wn simple jewp coz skung p0w ngah bz gak..haihhh~
**nasib-nasib :(**


ayat dia ni best kan..!! :)

Act, syah ngah tgk2 gmbr kat google image and terjumpa satu pic nie..even picture nie nampak cm kartun and simple jewp but ayat yg dia nie yg wat syah rase nak amek pic nie..hehe..

Pic nie bkn untok owg yg dh couple jewp coz satu hari nanti yg single p0wn akan ade pasangan isteri/suami masing2 kan..releven lar jugak untuk kowg nanti..hehe.. :P

So,that'z all untuk kali nie..if syah ade kesempatan and ade something yg best2 nanti syah akan post agy key.. thankz for readingz..daaa.. Wasalam ;)

Sunday, 5 August 2012

BERBUKA PUASA...!! :')


Hye everyone..
Assalamualaikum..

Pada hari Ahad, 5hb Julai 2012 ary tue..syah ada join satu program iaitu..


Act, program nie dianjurkan oleh Fakulti Perakaunan UiTM tempat syah study..so, dapat lar syah join program nie..hehe :P
**tue p0wn sbb ade kwn syah jd MT..dpt lar ikot dia..ahakz**

Hurmm..syah memang happy gler dapat gi umah anak yatim nie coz first time dapata pegi kan..tue yang excited sangat ue..hehe..nama rumah anak yatim yang syah pegi ue..
KOMPLEKS ANAK YATIM FATIMAH AL-ZAHARAH
#sedap nama tempat ue kan..hehe..

Sebenarnya rumah nie hanya menempatkan anak-anak yatim perempuan jewp..sebab tue nama dia p0wn macam perempuan sket..*agaknya lar kowt.. :P
Penghuni rumah anak-anak yatim nie start dari sekulah rendah smpai lar sekulah menengah..diowg tidur kat dorm and ade kantin or tempat makan lark at sne..cukup lar kowt untuk hidup.. :)

Seronok sangat tengok gelagat diowg nie coz diowg dok kat situ dah macam satu family..even diowg berbeza umur dan keluarga tp diowg bley hidup sme2 macam adik-beradik..hihi..

Walau macam mane p0wn, syah tengok ade jgak yang cam sayu jew muka syah tgk..even diowg sume gelak ketawa and bergembira tp syah dpat tgk wajah diowg yg still tepikirkan family diowg..yelarkan syah p0wn pernah rasa and alami situasi yang sama macam diowg..sbb ue kowt syah dapat rase ape yang diowg rase..lagi2 time tengah puase and x lame lagi nk raya..mesti rindu nak cium tngan mak and ayah di pagi raya nanti..isk3 :’(

Tapi diowg still lagi ley tutop rase sdey ue ngan begelak ketawa and besuka ria same macam owg lain..syah bangga sngat ngan diowg coz still kuat nak tempuhi hidup tnpa belaian dan kasih sayang oleh kedua ibu-bapa diowg..syah p0wn tumpang gembira gak ngan diowg.. :’)

Okie..stop cter sdey coz syah xmo rosakkan lappy ngan air mata yang berjurai-jurai membasahi lappy syah nie..hehe..so, skung syah nak tnjuk plak gambar-gambar diowg yang syah amek time kat sane..












Haaa...nie jew entry syah kali nie..thankz coz sudi luangkan masa bce post syah nie..and hope kowg sume dapat sedekahkan Al-Fatihah pada kedua ibu bapa mereka and pada ibu bapa kita jgak.. InsyaAllah :)

Daaaa... Wassalam~

Monday, 30 July 2012

Salam Ramadhan Semua..!!


Hye semua..
Assalamualaikum..

Dh lame syah x update pape kat blog nie kan..sbb 2,3 minggu nie busy sgt coz ade bnyak test and quiz..huhu,,and entry kali nie syah just nak ucapkan..

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN 
AL-MUBARAK!

kepada semua bloggerz and readers kesayangan syah nie..hehe.. >,<

Act,syah nk wish bnda nie dh lme tp x berkesempatan nk tliz coz x sempat nk on9..huhu..
even hari nie dh msuk 10 hari kita berpuasa, tp still sempat untuk syah wish kan..hehe :P

Hope kowg semua dapat jalani ibadah puasa ngan baik dan semoga segala ibadah kita di bulan mulia nie diterima oleh Allah s.w.t. InsyaAllah.. :)

Semoga Ramadhan kita kali ini lebih baik dari yang sebelum2 nie key..
Thankz for reading my blogger diaries and selamat berpuasa semua..

Have a nice day everyone..take care..daaaa...~


*lagu kat blog nie akan ditukar kepada lagu raya coz dh nk raya kan..ahakz :P

Saturday, 7 July 2012

THANKZ TO ALL VISITOR..!! :D


Hye bloggerz..!!
Assalamualaikum.. :)

Hari nie merupakan hari yang paling happy untuk syah coz.....hehe :P


Jeng...jeng...jeng...hahahahaha :D

Visitor syah dh cecah seribu kali..act,seribu nie xde lar bnyak mane p0wn kan..tp syah happy and bangga sgt coz blog syah nie xde lar hebat cm bloggerz lain pnye kan..tp lepas beberapa bulan wat bwu lar nak cecah seribu..isk3
**td happy nie sdey plak..apelar..ahakz.. :P**

Pape p0wn syah nak say...
THANK YOU SO MUCHH..!!!
Kat semua readers and bloggers yang x jemu2 datang blog syah nie even xde ape yang menarik p0wn kan..hehe.. :)

So,past nie syah akan cube wat yang terbaik and hope kowg sume dapat bntu or beri tunjuk ajar kat syah tentang wat blog nie more interesting key..
**act,syah bkan reti sgt p0wn wat blog nie..bwu nk belajar wat..hehe.. :P**

That'z all from me..thankz again and support syah okey.. :D

Daaaaaa. Wasalam.. >,<

Friday, 6 July 2012

BROWN CORNER CYBER CAFE..!!


Hye semua..!!
Assalamualaikum.. :)

Hari nie syah nk promote satu cyber cafe nie kat semua readers and bloggers..!



Haaa...nie lar cyber cafe nye...smart kan??hehe :P

Hehe..act,nie bussiness abg and syah juz promote jewp..ahakz..syah p0wn bwu bpe kali pegi tempat dia nie..coz tempat dia kat Batu Pahat but syah stay kat Kluang jewp..
**malaz nk gi coz jauh..hehe :**

Kat cc nie ada macam2 jenis game tau...
Antaranya,....






Nie lar antara game2 yang ade kat Brown Corner Cyber Cafe nie..hehe :)

Lastly,syah harap semua yang ade kat Batu Pahat atau sekitarnya bley lar datang kew tempat nie ae..hehe..that'z all from me..thankz coz sudi luangkan masa bace entry syah nie.. I really appreciate.. :)

Daaaaaa...wasalam.. :)
HAVE A NICE DAY EVERYONE..!!



Saturday, 16 June 2012

Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM)..!!~


Hye bloggers..
Assalamualaikum.. :)

Hurmm..hari nie memang penat sgt2 even hari sbtu and xde class..memang lar hari nie xde kelas tp syah penat coz pagi td ade program…
PERBARISAN KOKURIKULUM
UiTM KAMPUS ALOR GAJAH, MELAKA

Actually, event nie bwu 1st time diadakan kat Kampus Alor Gajah (KAG) nie..mse syah Part 1 and Part 2 xde p0wn event nie..x tau lar knape sem nie bley ade plak..haiihh~
*nasib baik dh last sem koko..hehe :P

Sebenarnya yang wat penat sgt2 coz pg2 dh kene bgun and kul 7 pagi dh kene ade kat dataran kawad c0z kene wat rehearsal dulu before Rektor KAG smpai iaitu 
Dato’ Mizan bin Hitam.. :)

Masa kat dataran kawad td memang penuh ngan bdk2 koko dari Part 1 sampai Part 3..semua kadet dan pelatih koko kene hadir kat dataran kawad ue.. Antaranya islah JPAM, Bomba, PALAPES, Komander Kesateria, dan PBSM.. Selain itu, semua pegawai daripada Polis Bantuan UiTM p0wn hadir jugak dalam perbarisan tadi..

Hari nie dari pukul 7 pagi smpai lar pukul 12 tgh hari td syah ngan kwn2 lain ade kat dataran kawad ue..memang penatg sngat c0z dh lar panas..kene berdiri jewp plak ue..nasib baik lar program nie dapat 8 markah untuk subjek koko syah..lau x memang x nye nk dtg..hehe.. :D
*8 markah ue kira bnyak lar jgak kn..ahakz

Walaup0wn dh berpenat lelah berdiri macam patung pagi td..syah still seronok gak c0z dapat sourvenir daripada jurulatih syah iaitu Tuan Jidin bin Md. Sahat..nk tau ape yg syah dpat..hehe..


Cantik kan topi nie..hehe..act, bdk yg ,masuk perbarisan untuk JPAM jewp dpat topi nie..tp disebabkan syah tolong jurulatih syah ue amek attandence ahli2 JPAM..dia p0wn bagi jewp topi nie sebagai penghargaan kepada syah..cehhh..hehe.. :P

Even topi nie xde lar smart sgt mcm topi2 yg ade jual kat kedai ue..tp sentimantel value yg ade kat topi ue yang wat topi nie menarik sgt2..nk tau kenape?sbb topi nie limited edition bkan ade jual kat mane2 kedai and syah nk jadikan topi nie sebagai kenangan setelah 3 semester dalam kadet JPAM kat KAG nie..hehe.. :')

Lastly, syah nk ucap terima kasih bnyak2 kepada jurulatih kumpulan syah selama 3 sem nie kerana x putus memberi tunjuk ajar kepada syah dan ahli2 JPAM yg lain sehingga kitowg menjadi seorang mahasiswa yang berdisiplin..
THANK YOU SO MUCH TUAN JIDIN..!! >,<

So,nie jewp entry syah kali nie..hope kowg sume dapat hargai titik peluh tenaga pengajar kowg sume key..hehe..and thankz gak c0z sudi luangkan masa baca entry syah nie..trimasss blogger'z..daa~ :)


Sunday, 10 June 2012

LELAKI & ZODIAK~

Hye semua.. Assalamualaikum.. :)

Adakalanya sebagai seorang lelaki anda masih tidak mengenali diri atau peribadi sendiri. Hanya rakan-rakan di sekeliling yang ikhlas untuk memberitahu anda akan menyatakan setiap kelebihan mahupun kelebihan diri anda. Namun, apakah anda mempunyai rakan yang sanggup berterus-terang? Di sini disenaraikan personaliti lelaki berdasarkan bintang atau zodiak masing-masing. Walaupun tidak kesemuanya benar, namun ia boleh dijadikan panduan. Jika anda memang mempunyai sikap buruk atau kelemahan, anda boleh memperbaiki diri anda.

Aries (21 Mac-20 April)
Badannya tidak tinggi tetapi tetap tegap dan kuat berkerja. Pada badannya banyak bulu,suka bergaul, bersemangat dan bercita-cita, menjadikan dia seorang pemimpin .Dia lebih suka mengarah,berani dan suka menjelajah .Dia tidak tekun ,dia lebih suka memulakan sesuatu tetapi kemudian menyuruh orang lain menyelesaikan kerja itu.Dia mementingkan lahiriah dan mudah bergaul tetapi agak kurang keyakinan ,terutamanya dari segi daya penarik,dia mungkin risau kerana tubuhnya kecil misalnya,kerana ini dia biasanya mencari kawan yang kualitinya kurang berbanding dirinya,dan ini juga menyebabkan dia mudah cemburu dan kurang yakin dalam hubungan dengan wanita. Di samping itu dia merupakan seorang yang panas baran maka selalulah timbul keributan dalam hal berkasih sayang.Nafsu syahwatnya tinggi ,dan apabila mendapat teman hidup ,dia adalah kekasih yang bersemangat dan bernafsu. Padanya cinta adalah amat penting ,kerana dia benci hidup keseorangan ,dan kerana dia merasa bangga ada orang yang sanggup menyerahkan jiwa raganya kepadanya .Ketika mula bercinta dia baik hati ,mudah jenaka dan bersukaria tetapi apabila telah lama berkenalan ,dia selalu menyakitkan hati, curiga dan marah-marah.

Taurus (21 April-20Mei)
Dia lelaki yang mempunyai badan yang berotot dan kuat .Dia seorang yang praktikal serta berseni,mungkin boleh mengukir,atau melukis.Suaranya merdu bila menyanyi dan sukakan muzik,malah mungkin seorang ahli muzik.Lelaki ini mudah bergaul ,suka jenaka dan ketawa.Walau bagai mana pun dia kurang keyakinan dan merendahkan daya tariknya sendiri ,menyebabkan dia menggunakan bakat seninya untuk menari hati wanita .Dia juga adalah lelaki stabil,konservatif dan agak keras hati, yang mahu tahu kemanakah arah tujuan dirinya.Lelaki ini pentingkan sekuriti dari segi kewangan, begitu juga dalam rumahtangganya dan dengan sebab ini dia jarang ambil risiko atau memperjudikan hidupnya .Lelaki ini menanti-nantikan perkahwinannya , di mana pada masa inilah dia akan merasa selamat di mana perasaaan itulah yang tidak ada pada dirinya sebelum itu ,dan oleh sebab itu, dia akan memilih pasangan hidupnya dengan agak teliti agar rumah tangganya berpanjangan .Dorongan syahwatnya kuat .Dia sukakan keselesaan ,makan dan mengumpul harta .Kebolehanya menghias rumah , dan kesungguhannya menjadikan dia pasangan yang baik .Oleh kerana lelaki ini lebih sukakan perkara yang telah biasa ,dia tidak begitu minat dengan idea orang lain atau apa yang berlaku di sekelilingnya dan ini akan membosankan insan yang lebih suka bergaul dan bijaksana.

Gemini (22 Mei-21 Jun)
Lelaki Gemini mempunyai muka dan badan yang menarik,adab dan senyumannya juga menarik menyebabkan orang ramai tertarik kepadanya.Dia seorang yang bijak berfikir ,ingatannya bijak dan teratur menjadikan ia pasangan yang menarik dan pandai menguruskan diri.. Dia mungkin bekerja sebagai jurujual di mana dia berpeluang memujuk dan mempengaruh orang lain .Dalam menjadi pasangan hidup dia suka wanita yang boleh berfikiran sendiri ,yang tidak pendiam ,dan yang cerdik bukan cantik menjadi keutamaanya .Dia suka kepada luahan emosi ,kerana itu dianggap kebudakan dan remeh ,dan kerana itu dia bermasalah untuk jatuh cinta kerana menganggap bahawa bila jatuh cinta , dia akan memberi banyak kuasa kepada kekasihnya, dan kerana itu, pasangannya yang ideal adalah yang sanggup berkongsi akal , bukan hati. Lelaki ini tidak begitu berminat dalam hubungan kelamin , dan menganggap ianya tidak menarik dan sedikit menjijikkan .Dia mengetahui mengenai hubungan kelamin dari rasa ingin tahu bukan dari rasa berahi.Dia bukanlah seorang kekasih yang bersungguh , kerana sukar melibatkan emosi dalam bercinta kerana sebab itu biasanya dia berkahwin lambat dan memilih pasangan yang jauh lebih tua darinya ,yang mempunyai nafsu syahwat yang rendah padanya ,Wanita yang ideal ialah yang banyak harta ,lebih tua, tetapi dia boleh jugak memilih wanita muda ,yang boleh memberikan perhatian kepadanya bagi meninggikan egonya dan lagaknya.

Cancer (22 Jun-23 Julai)
Lelaki ini menyembunyikan aspek dalamannya yang lembut dengan kekerasan .Dia adalah lelaki yang amat sensitif dan mudah terusik dan mudah menangis. Sifat ini amat menarik perhatian wanita dan menimbulkan simpati dan sifat keibuan terhadapnya ,tetapi tidak patut dilakukan terlalu kerap kerana mungkin di tuduh sebagai pondan . Kebahagiaan rumahtangga amat penting baginya ,dan rumahtangganya yang bermasalah akan menjadikannya amat dukacita .Jika dia belum berkahwin , dia mungkin tinggal bersama ibubapanya dia tidak suka berfoya-foya .Dalam pwergaulan dia lebih suka mencari pasangan hidup .Mencari pasangan hidup agak sukar baginya, kerana dia kurang kemas , pemalu dan kurang dorongan , serta dia perlukan wanita yang pandai menjaga rumah , berharta dan pendapatan baik.Antara kelemahannya ialah dia suka mengkritik dan mengadu , dan menganggap tidak ada perkara yang benar memuaskan hatinya. Walaubagaimanapun , dia adalah suami yang setia , dan amat sukar untuk bercerai.

Leo (24 Julai-23 Ogos)
Dia seorang yang agak tinggi ,kurus , gerakanya cepat tetapi lembut. Matanya besar dan menarik , dan rambutnya ikal .Bibirnya mungkin nipis .Dia suka menolong dan membantu orang. Dia berkeyakinan dan berpersonaliti kuat , ini membolehkannya maju dan memimpin . Dia juga suka menjadi popular dan di puji .Kehidupan cinta adalah penting padanya kerana dengan adanya orang yang mengasihinya membuatkan dirinya penting .Bila dia terlibat dalam hal romantik , dia mudah bernafsu tetapi mudah pula reda Rupanya yang tampan dan yakin menyebabkan pasangannya merasa bertuah , tapi pasanganya perlulah menghormatinya , dan setia, kerana dia adalah lelaki yang cemburu, dari itu sebagai isterinya , jangan mudah anda melihat atau merngerling lelaki lain .Lelaki ini percaya kepada perkahwinan dan menganggap rumahnya sebagai tempat berehat , dan isterinya memberikan keselesaan setelah dia penat bekerja.

Virgo (24Ogos-23 September)
Dia adalah lelaki yang agak kurus , tingginya serderhana , bahunya agak lebar, bulu keningnya panjang dan cantik , dan dahinya luas , matanya nampak sedih tetapi lembut , dan ini menarik perhatian wanita . Sifatnya amat berhati-hati , nafsu syahwatnya rendah , dan kerana ini , dia kelihatan tidak pasti, dan seolah-olah kekasih yang tertahan-tahan .Dia adalah lelaki yang mementingkan kebijaksanaan .Dia mahukan kesempurnaan , sentiasa mahu mengawal , dan jarang sekali terbawa oleh cinta .Dia mengkritik dan mengadu.Dia juga agak mementingkan hal-hal yang halus terperinci , juga beradab, dan ini menjadikannya pasangan yang setia dan mengambil berat . Dia akan mengkahwini wanita yang ada wang dan yang boleh membantunya secukupnya . Sifat bimbangnya membuatkannya sukar bertenang apabila berpasangan , dan ini menjadikan dia kekasih yang kurang memuaskan , dan dia cepat sekali menyalahkan orang lain walaupun dia sebenarnya bersalah .Dia juga mengambil berat mengenai kesihatan dan kecergasannya.

Libra (24 September-23 Oktober)
Dia seorang yang seksi , tubuhnya agak menarik , pakainya agak kemas ada gaya bersih dan segar. Matanya biasanya besar , bersinar dan menarik.Mulutnya agak penuh dan menawan .Jika lelaki mungkin mempunyai bentuk badan sedikit kewanitaan seperti bulu roma yang sedikit , atau bahu yang kecil. Lelaki Libra tidak gemar tangannya kotor , dia suka pekerjaan yang mempertingkatkan paras rupa orang lain seperti mendandan rambut , pereka fesyen atu menjual barangan kecantikan .Sikapnya terbuka , menyenangkan , suka bergaul , ramai kawan .Sopan dan simpati .Antara kelemahannya ialah dia sukar memutuskan sesuatu yang tidak di sukainya ,ini mungkin mengakibatkan dia berkahwin dengan pasangan yang tidak sesuai .Walaupun dia lelaki popular di kalangan wanita , emosinya di kawalnya dan dia kelihatan seperti pasangan yang kurang mengasihi .Pada mulanya wanita tertarik padanya kerana dia bertimbang rasa dan berhati-hati , kemudian setelah beberap lama , sikap itu tenggelam .Dia biasanya adalah orang yang cermat dalam berbelanja tetapi agak boros pula dari segi membeli baju , wangian , atau perabot .Dia membelanjakan banyak wang untuk menarik perhatian orang yang dicintainya atau sesiapa yang di anggap penting.

Scorpio (24 Oktober-22 November)
Tubuhnya biasanya kecil , tingginya jarang melebihi ketinggian sederhana .Mukanya lebar dan nampak kuat dengan tulang pipi yang jelas ,hidungnya mempunyai hujungan yang lembut dan lubang hidungnya besar .Renungannya yang tajam seolah-olah dapat membaca isi hati orang lain .Samada hatinya gembira atau sebaliknya dapat dilihat dari cara dia jalan , dia akan berjalan dengan tenang bila hatinya suka dan tidak menentu bial dia kegelisahan .Dia seorang yang intuitif dan mudah tersinggung perasaannya tetapi dapat menyembunyikan keadan itu dengan rupa zahiriah yang agak cekal .Dia akan berusaha bertahun- tahun untuk mencapai cita-citanya atau untuk membalas dendam .Suka jika dapat menunjukkan kuasa , dan nampak lebih dominan dalam perhubungan .Dalam hal seksual ,dia cenderung untuk mementingkan diri sendiri.

Sagittarius(23 November-21 Disember)
Dia seorang yang suka bergaul , suka hidup yang baik dan berpoya .Dia adalah insan yang paling romantik ,Dia menarik , mudah suka bergaul dengan seorang yang suka kepada hiburan dan berjalan ke tempat tempat yang menawan .Dia mungkin berkerja dalam bidang undang -undang , agama atau politik . Tubuh badannya agak tinggi , tubuh agak langsing dan menarik semasa muda tetapi semakin berisi semakin tua .Mukanya panjang ,dahinya agak tinggi tapi sempit, hidungnya agak mancung dan ketika suka hidung itu menjadi kembang .Giginya besar .Dari segi berpakaian , dia suka memakai pakaian yang kasual dan longgar .Dia lelaki yang agak boros , dan jika tidak berhati-hati , mungkin terlibat dalam perjudian .Lelaki ini suka jika dapat berteman dengan wanita dan mudah pula jatuh hati .Tapi dia tidak suka terikat dalam masa yang panjang .Ramai lelaki berbintang sagitarius yang kahwin lebih dari satu atau lelaki yang menyimpan wanita lain .

Capricorn (22 Disember-20 Januari)
Lelaki ini lebih berhati- hati dalam hidup , dan selalu melakukan sesuatu berdasarkan kaedah .Dia tidak suka menukar -nukar rancangan yang telah dibuatnya .Dia agak pendiam ,suka bekerja sendiri .Dia adalah jenis pendendam dan akan ingat pada kejahatan yang di lakukan terhadap dirinya hingga bertahun-tahun .Mungkin dialah paling tidak menarik kerana dia mendekati wanita menggunakan cara intelek .Dia mungkin kurang selesa dengan wanita yang beremosi tinggi tetapi sanggup berkahwin dengannya jika dia boleh membantu mencapai kejayaan dalam kerjaya .Lelaki ini sukar jatuh cinta ,tetapi jika sudah jatuh cinta ,dia akan amat mencintai .Dalam hidup bercinta ,dia kurang di sukai .Dia mementingkan keluarganya , dan dia akan akan menyatakan apa yang dia fikirkan .Apabila berkahwin ia agak lokek dari segi kewangan .Dalam pergaulan , dia lebih suka kepada yang lebih tua dan konservatif.

Aquarius (21 Januari-19 Februari)
Tubuhnya agak tinggi, dan kurus , tangan dan kakinya besar , bahunya lebar .Mungkin rambutnya nipis .pakaiannya agak luar biasa.Dia adalah lelaki yang pandai bercakap dan suka kepada cakap-cakap intelek .Dia agak kurang romantik .Dia sukar jatuh cinta kerana dia tidak mahu kecewa .Dia suka persahabatan yang sekejap berbanding hubungan yang panjang .Lelaki ini suka ketawa dan mempunyai perkara-perkara yang menarik untuk dilakukan , tetapi dia boleh jadi pendiam pada suatu masa dan agak mengecewakan kekasihnya .Dia mungkin lambat berkahwin kerana tidak suka terikat .Dari segi seksual dia lebih mementingankan seks dari kasih sayang , dan dia lebih suka kepada ramai pasangan . Walaupun begitu , dia pandai menyembunyikan rahsianya itu bagi menjaga hati kekasihnya .Sebagai lelaki , dia disukai oleh teman wanitanya kerana dia agak berbeza dan menarik , tetapi dia adalah mengecewakan dari segi membuat komitmen .

Pisces (20 Februari-20 Mac)
Dia lelaki yang agak pendek dan berisi dengan muka yang agak bulat dan besar serta berjerawat .Dari segi berpakaian ,mungkin dia kelihatan kurang kemas .Walaupun dari segi zahiriah dia agak kurang menarik , dia mempunyai personaliti yang bagus boleh berjenaka dan baik hati .Dia adalah lelaki yang pandai mengagak dan bersimpati tinggi, tetapi, hatinya selalu bimbang . Dia tidak suka berkelahi dan sedaya upaya mengelakkannya. Hidupnya suka menggembirakan hati orang lain , dia agak romantik dan mementingkan perasaan pasangan .Tetapi dia agak pemalu dan kurang keyakinan , menyebabkan dia lambat dalam hal menambat wanita . Dia agak sukar dari segi membuat keputusan , dan agak bertangguh untuk kahwin . Oleh kerana kelemahan ini , dia mudah dipengaruhi atau ditinggalkan .Tapi dari segi bercinta , dia adalah seorang yang hangat , mengambil berat dan mengasihi , serta menghiburkan .



That'z all from me..hope info yg syah tliz nie dpt kowg sume jadikan panduan untuk mengenali diri dan peribadi kowg.. Btw, syah harap kowg jangan percaya 100% tentang info nie kerana diri seseorang hanya tuan punya badan lebih mengetahui peribadi masing2 cume kadang2 kita x tahu ape kelebihan dan kekurangan kita..hehe.. :)

Thankz for reading key..daaa~ >,<

Monday, 28 May 2012

Weekend Activity.. ~

Hello Bloggers..!! 
Assalamualaikum..
Sunday, 27/5/2012

Harrr..nampak x gambar kat bawah nie....hehe.. :P


HUTAN LIPUR GUNUNG BELUMUT..!! >,<

Tempat rekreasi nie actually xdelar jauh sgt dari rumah syah tp rsenya dh lme kowt x pegi tempat nie..dalam 30 minit smpai lar tempat nie..hehe.... :)

Ntah cm ne tetibe kwn2 syah ajak pegi mandi-manda kat sana ary ahad ary ue..mule2 cm malaz nk pegi tp bile pikir2 xde bnda nk wat tros packing baju and pegi sne..hihi..syah pegi xdelar ramai sgt juz 2 biji kereta jewp and pegi juz nk mandi jewp..huhu~
#xdelar smpai nk bwk khemah or barbeque sume..ish3 :P

Pape p0wn memang happy dapat mandi2 kat sne coz kitowg pegi tgh ary n time ue memang panas plak ue..smpai2 tros terjun dalam air ue..hehe..seronok sgt2.. :D

So,nie lar antara gmbr2 yang syah amek kat sne:-

bergambar dengan batu berdiri..hehe..**act,wat sendiri.. :P**


Antara gmbr kwn2 syah yang pegi sekali..hehe :)

Lastly,souvenir from Gunung Berlumut..hihi >,<

So,nie jewp yang syah nk konsi ngan korg tentang activity syah nie..act,gmbr2 ue bnyak agy cume ada yang x ley nk tnjuk kat bloggerz sume..hehe..pada FW kesayangan syah,sye minx maaf banyak2 c0z x dpt bwk awk pegi cnie even awk nk sgt pegi Gunung Lumut nie.. Insyaallah lau ade mse kita pegi ae syg..hehe :)

That'z all from me..thankz for readings key..bubye..~ ^_^

Wednesday, 23 May 2012

Movies again..hehe~ :P

Assalamualaikum and Hye... :D
23/5/2011

Hurmm..hari nie syah kuar hangout ngan kwn2 lme kat Bandar Kluang..actually,syah dah lme gak x kuar jalan2 kat bndar c0z mlz nk kuar and 3,4 ary niue dmam jewp kan..so,td member2 ajak lar kuar pi bndar c0z kitowg sume study and skung sume ngah cuti semester kan..dpt lar jgak kuar sme2 even kejap jewp kat bndar td..hehe :P

Kitowg juz jalan2 kat Kluang Parade and Kluang Mall then pegi mkn2 and tros gi tgk wayang..hehe..kitowg nie lau dh kuar memang x sah lau x tgk wayang lagi2 lau ade cter2 yg bru kuar and cam best jewp kat cinema ue..hehe..and kitog tgk cter........jeng, jeng, jeng........!!

NGONGKRONG..!!! hahaha :D

Sebenarnya kitowg nk tgk cter MIB3 tp rupenya kuar esk..huhu..kecewanya lahai..last2 kitowg decide nk tgk cter nie cter2 len sume nya dh tgk..tp cter nie xdela mengecewakan sangat c0z cter nie klakar jugak..tegelak sakan gak kitowg 4 owg dalam wayang ue..hehe..
**act, kitowg 4 owg jewp yang ade dalam hall ue..sbb ue lar kitowg jewp yg gelak..ahakz :P

Pape p0wn memang happening kuar ary nie..even syah sdey gak coz x dpt jumpa FW syah kat bdr td sbb die kene balik awal..huhu..hope pas nie dapat lar hangout ngan bdk2 nie agy even 4 owg jewp dh macam sekampung jewp yg tron bndar riuhnye..hahaha.. :)

Lastly syah nk say thankz kat kwn2 syah c0z sudi hangout sme2 ngan syah and x lupe gak thankz for those yang sudi bace diaries syah nie key.. 
THANK YOU SO MUCHH!!! >,<

That'z all from me.. Bubyyee..!! ^_^

Tuesday, 22 May 2012

I got a 'BIEBER' fever..hehe~

Hye semua..!!
Assalamualaikum.. 

Hurmmm..masuk hari nie dah 4 hari dah saya demam..x tau lar macam mana boley kene demam nie..nk kata men hujan x or slalu kene embun p0wn x..huhu..x tau lar bile nk baik nie..dah makan ubat p0wn still x jalan jugak..ish3.. :(

Nak tau ubat ape yang syah makan..hehe..  PANADOL SOLUBLE >,<


nie lar ubat yang syah selalu guna if demam + selsema dengan minum air 
100 PLUS ^_^


Ermmm..biasa nya lau demam minum air nie 2 botol n panadol ue 4 biji satu hari p0wn dh cukup dh untuk baik demam..tp kali nie len sket lorh demam nye c0z dh bnyak2 kali amek p0wn still demam nye x surut..huhu..dah susah syah nk gi besukan or kuar mane2 c0z badan x larat sgt nk pi mane2..juz dok umah jewp 2 and 3 hari nie..ish3

Pape p0wn syah x sdey or menyesal sbb sakit nie.. FW syah slalu pesan kat syah yang sakit nie sebenarnya dapat meleburkan dosa-dosa kita..so,jgn mengeluh if dapat sakit pape..hehe..juz berdoa kat Allah S.W.T untuk disembuhkan segala penyakit sebab Tuhan yang memberi penyakit dan DIA juga yang menyembuh penyakit.. :)

Konklusinya,if you guyz diserang ape2 penyakit jangan sesekali mengeluh lagi2 memaki hamun penyakit itu c0z x baik2..seelok-eloknya kita banyak2 kan berdoa pada Allah supaya kita sentiasa sihat tubuh badan dan disembuhkan dari pelbagai penyakit.. InsyaAllah segalanya akn selamat..hehe..

So,tue jewp entry kali nie..jari-jemari syah nie p0wn dah x larat nk tliz panjang2..hehe..harap kowg sume dapt doakan agar syah dapat sembuh sepenuhnya and doakan kita sume dalam kedaan sihat walafiat hendaknya..hehe..thankz for sudi bace entry syah nie key..take care..daa~ >,<



Monday, 21 May 2012

22 petanda lelaki 'GENTLEMEN'

Hye... Assalamualaikum..

Hurrmm..dh lme x update pape kat blog syah nie kan..skung nie bnyak bnda nk kne wat smpai xde mase nk tliz pape kat cni..hehe..pape p0wn ary nie syah nk k0ngsi satu tips untuk kowg sume tentang cara untuk mengetahui bahawa adakah lelaki nie seorang yang 'GENTLEMEN'..

Lelaki 'gentlemen' atau lelaki budiman memang idaman wanita. Namun dengan personaliti lelaki yang pelbagai bukanlah mudah untuk mengenali lelaki sebegini. Pun begitu ada tanda yang boleh diperhatikan bagi memudahkan kaum wanita khususnya mengenal pasti golongan lelaki ini.. >,<


1. Kalau anda terlewat bersiap untuk temu janji, dia tidak marah-marah, jauh sekali membebel. Sebaliknya dia akan tersenyum sahaja dan mungkin dia akan menegur dengan cara paling sopan dan berlapik.


2. Anda menyakitkan hati si dia secara tidak sengaja. Tapi lelaki yang 'gentlement' tidak akan marah melulu dan memilih untuk meluahkan secara terus-terang. Tetapi jika sudah hilang kesabaran, mungkin dia bertindak mendiamkan diri aatau menjauhkan diri daripada anda. Dia tidak akan bergaduh atau menghempas telefon. Bergaduh dengan wanita hanya membuang masa baginya.


3. Anda bersamanya di sebuah restoran dan terjadi satu salah faham di mana lain hidangan yang dipesan, lain pula yang dihantar. Namun dia bukanlah orangnya yang suka membebel, menjerit-jerit dsan memaki-hamun.


4. Sewaktu memandu, biarpun ada kereta yang berkelakuan kurang ajar seperti isyarat tangan, sambil memberi isyarat lampu tinggi mengajak si dia berlumba,dia tetap tenang. Provokasi? Maaf, lelaki 'gentlement' tidak berminat untuk melayan!


5. Jejaka 'gentlemen' jika membuat kebajikan tidak selesa menjadi tumpuan ramai. Baginya, kalau tangan kanan memberi, tangan kiri tidak perlu tahu.


6. Lelaki 'gentlemen' tidak akan bercakap ketika makanan penuh di dalam mulut.


7. Ketika hujan lebat si dia sanggup menjemput anda di tempat kerja betul-betul di tempat yang berbumbung. Dia tidak mahu anda terkena hujan. Kalau laluan kereta tidak berbumbung, dia akan menyuruh anda tunggu sementara dia keluar untuk memayungkan anda.


8. Ketika berjalan berdua, kalian terserempak dengan keluarga saudara anda. Si dia dengan ramah menegur dan bertanya khabar, malah mempelawa mereka menyertai anda berdua.


9. Dia tidak pernah berbual di telefon dengan suara yang boleh didengar dalam jarak selang sebuah rumah. jauh sekali bercakap berdegar-degar seolah-olah dialah lelaki paling hebat.


10. Dia tidak akan mengorek hidung di depan anda walaupun anda sudah menjadi pasangannya selama 10 tahun.


11. Lelaki 'gentlemen' tidak akan bersin atau menghembus hingus tanpa tisu. Mereka juga tidak akan meludah merata-rata. Lelaki 'gentlemen' juga tidak akan sesekali melaras-laras alat sulitnya di khalayak ramai.


12. Dia tahu anda penat kerana seharian bekerja. Kerana itu, dia tidak berleter jika anda timbunkan pinggan mangkuk di singki semalaman. Sebaliknya dia dengan tenang menyinsing lengan baju dan membasuh setakat yang termampu.


13. Anda kelam-kabut pada waktu pagi untuk bersiap ke tempat kerja. Butang kemeja bajunya tercabut. Dia terus mencapai benang dan mencari jarum. Dia akan menjahit sendiri tanpa mengharap bantuan daripada anda.


14. Jika ada tompokan darah haid di atas cadar dan anda tidak menyedarinya, dia tidak akan berleter sebaliknya dia hanya memberitahu dan menghulurkan cadar baru untuk anda tukar.


15. Lelaki 'gentlemen' mesti menggosok giginya sekurang-kurang dua kali sehari.


16. Seorang lelaki 'gentlemen' sanggup berada di dalam tandas dalam tempoh masa yang lama jikalau dia gagal mengepam selepas berurusan di mangkuk tandas. Dia akan memastikan tiada kesan ditinggalkan sehingga membuatkan insan lain 'terseksa'.


17. Kalau melihat anda membawa barangan yang banyak, dia akan menghulurkan tangan membantu.


18. Walaupun hanya sendirian di rumah, dia sesekali tidak akan minum air dengan meneguknya terus dari botol miniman. Dia akan mencari gelas dan menuangnya untuk minum.


19. Lelaki 'gentlemen' tak perlu diajar kerana mereka tahu bila masanya wanita merajuk dan bila pula masa wanita harus dipujuk.


20. Lelaki 'gentlemen' jika terpandang perempuan seksi ataupun sesuatu yang menjolok mata, dia tidak akan bersorak apa lagi memandang dengan penuh ghairah. Dia tetap tenang.


21. Kalau anda meminta dia membayar bil atau membeli sesuatu, dia tidak pernah gelapkan duit baki. Sebaiknya dia akan menyerahkan setiap sen kepada anda.


22. Dia tidak akan mengungkit kisah lama anda, biarpun dia tahu dan sedar dirinya adalah cinta kedua anda.






So, kowg sume dah abes baca kan?? harap tips or tanda-tanda nie dapat membantu anda dalam melayari saat-saat bahagia anda bersama yang tersayang..hehe :P

Actually,petanda ini khusus untuk wanita sahaja even sudah berkahwin ataupun baru ingin mencari pasangan hidup masing-masing..akan tetapi kepada lelaki-lelaki juga boleh jadikan tips-tips ini untuk membantu anda menjadi seorang yang 'GENTLEMEN'..ahakz.. :D

Okieeyy..itu sahaja yang syah nk tliz kali nie..hope tips-tips ini dapat membantu anda menjadi pasangan yg lbey baik dan mencari pasangan yang betul-betul 'GENTLEMEN'..that'z all n thankz for reading..daaa~ >,<

Monday, 23 April 2012

BATTLESHIP..!! ;)

Assalamualaikum.. Hye.. ~

Wahhhh..!! Ary nie hilang sket rase bosan dok kat umah nie..c0z ary nie dpt kuar pi jalan2 kat bdr Kluang..hehe.. act,syah dh lme gk x kuar pi jalan2 selama ada kat umah nie c0z xde benda nk wat lau kuar bdr..huhu..

Tp ntah cm ne ley kwn syah time skulah dlu ajak kuar pi bdr jalan2..syah p0wn tros jewp siap2 untuk kuar ngan die pi Kluang Mall..smpai jewp kat sana kitowg tros pi beli tiket wayang kat BIGCinemas,Kluang Mall..bile tgk schedule m0vie kat situ, tros nmpk satu movie yg kitowg nk tgk sgt2 then tros jewp beli c0z lg 10 minit movie nye nk start..nseb bek pegi hari Isnin c0z x ramai owg..s0,dpt lar beli tiket ue..hehe..

Nk tau m0vie ape yg syah tgk??


Haaa..!! Syah tgk cter BATTLESHIP..!! >,<

Cter nie memang dh lme syah nk tgk cume x kesampaian jewp..isk3..
Last2, ade jgk kwn yg nk ajak tgk cter nie td..nseb bek ade agy cter nie kat wayang..hehe..
#cm x ley beli dvd jewp..hehe.. :P

Pape p0wn..cter nie memang best gler c0z syah memang minat lar cter2 aksi cm nie..
Pada yg blom tgk agy memang rugi lar..hehe.. :)

That'z all.. Thankz for readings key.. Daaa~ 

Saturday, 21 April 2012

My new Shoe..!! Thankz mom..!! ^_^

Hye and Assalamualaikum semua..!! :)

Haiihh~ Pnat t0wl ary nie c0z bwu blek dr kenduri kat umah kwn..umah nye xde lar jauh sgt dari umah syah..juz 30 minit jewp..tp still pnat sgt ary nie..huhu

tp pnat ary nie terbalas gk c0z syah dpt kasut futsal bru..hehehe.. ;)


Jeng, Jeng, Jeng..!! Nie lar kasut syah ue..x de lar cntik sgt..tp still nk tunjuk gk..haha.. :P

Actually,td sblom kuar pi kenduri td..tetibe bru teringat yg esk syah ade tournament futsal kat Stadium Kluang..then,kasut yg lme ue dh rosak..s0,pi lar mintak mama wet untok beli kasut nie..ingtkn mama nk mrh or bebel kew...jp agy mama tros tnye nk berapa duit nk beli kasut ue..wahhh...happy nye dgr bile mama ckp cm ue..hehe.. >,<

Bak kata owg tua..rezeki jgn ditolak, maut jgn dicari..syah p0wn tros ckp nk wet RM 200 untuk beli kasut ue..mama p0wn x tnye bnyk2 and tros jewp bg..betapa gembira nye ada mama mcm mama syah nie..
Thankz mom..!! L0ve you s0 muchh..!! <3
tp bile pikir2 blik..cian plak kat mama c0z kene kuar kn wet untuk syah bnyk2 cm ue..huhu..
xpe2..nanti bile adek dh keje adek ganti blik ye mama.. :)

Ermm....tue jewp entry syah pada kali nie..nk tdow dlu c0z esk ade gme pg2..hehe..
Doakn kejayaan syah dan keselamatan syah esk key..!! >,<

That'z all.. Thankz key for reading my entry.. Bubye~ 

#thankz mama..syg mama sgt2..!! :')

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright© All Rights Reserved syaharchilesblogz.blogspot.com